Nieuws Actueel

Heineken naar versvak

'Hoe verser het bier, hoe verfrissender de smaak'

Van onze redactie 13 november 2015

Bieristaheinekenvers335

Naast yoghurt en vruchtendrank zal de supermarktbezoeker vanaf volgende week ook Heineken in het versvak vinden. De bierbrouwer introduceert Heineken Extra Vers bij een selectief aantal supermarkten op de Nederlandse biermarkt. Extra Vers is bier volgens het originele Heineken recept, extra beschermd tegen tijd, temperatuur en licht.

Na het ambachtelijke brouwproces wordt Heineken Extra Vers in een speciale verpakking, zo snel mogelijk en gekoeld naar de supermarkt gebracht. Zo blijft de heerlijk, verfrissende en pure smaak van vers bier uit de brouwerij behouden. Heineken Extra Vers staat dan ook niet in het bierschap in de supermarkt, maar in het koelvak op de versafdeling. Met de introductie van Heineken Extra Vers start de brouwer een compleet nieuwe categorie.

Lange lageringHeineken wordt sinds de 19de eeuw volgens dezelfde receptuur versvaken met alleen de ingrediënten: zuiver water, mout, hop en het unieke A-gist. Na het brouwen wordt het Heineken bier gelagerd, horizontaal en langer dan de meeste andere pilsners, namelijk 21 dagen.

VerfrissenderWillem van Waesberghe, sinds 1995 meesterbrouwer bij Heineken: "Voor mij is niets zo heerlijk als vers gebrouwen bier; hoe verser het bier, hoe verfrissender de smaak. Dat proeven wij als brouwers elke dag zelf in de brouwerij. Met Heineken Extra Vers kunnen we iedereen daar nu van mee laten genieten. Door het net gebrouwen bier zo snel mogelijk én beschermd tegen invloeden van buitenaf naar de supermarkt te brengen, kunnen we de smaak garanderen van het vertrouwde Heineken in de meest heerlijke, pure en verfrissende vorm. Voor mij als brouwer is het een droom dat de mensen nu ook thuis die smaak van vers bier, net uit onze brouwerij, kunnen ervaren!"

%YOUTUBEVIDEO%

Groeiende vraagMet de introductie van Heineken Extra Vers start Heineken een compleet nieuwe categorie in de supermarkt en speelt de brouwer in op de groeiende vraag naar verse producten. Zo vers dat het bier niet in het bierschap staat, maar gekoeld op de versafdeling van de supermarkt.

Lees verder op Bierista.nl