Nieuws Actueel

Hele zomer overlast in trein voor Schipholreiziger

Van onze redactie 19 februari 2015

Vanwege werk aan het spoor bij Utrecht halveert het aantal rechtstreekse ritten vanaf Schiphol naar beide steden. Reizigers moeten dan in Utrecht met koffers en al overstappen.

De 'handige' overstap aan de overkant van het perron in Utrecht zit er voor reizigers vanuit Amsterdam Centraal naar Arnhem en Eindhoven ook niet in tijdens de zomermaanden. Van 13 juli tot 6 september moeten ze verder door het station lopen om het juiste perron te vinden. Daar is in de dienstregeling rekening mee gehouden, maar dat betekent wel dat de trein enkele minuten later aankomt op plaats van bestemming.

Dat maakten ProRail en NS donderdagmorgen bekend. Op het station Utrecht Centraal zijn grootschalige werkzaamheden aan de gang. Vorig jaar leidden die al tot enkele volledige buitendienststellingen.

Overlast Zo ver zal het dit jaar niet komen, verzekeren Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail en Heike Luiten, regiodirecteur van NS. Wel zullen reizigers maandenlang overlast ondervinden. De sprinter vanuit Den Haag naar Utrecht zal bijvoorbeeld in de periode 23 maart tot en met 10 april op het station van Woerden een kwartier stil blijven staan. Dit omdat er op Utrecht Centraal simpelweg te weinig ruimte is om de trein op te vangen. Van 23 maart tot en met 12 juli rijden op het traject kortere treinen. Mensen zullen rekening moeten houden met een grotere drukte in de trein. De NS zet wel zo veel mogelijk dubbeldekkers in om de problemen te beperken.

Ook zullen reizigers die vanuit Tiel naar Utrecht willen, van 13 juli tot en met 13 december niet uit kunnen stappen op Utrecht Lunetten. Ze moeten bij Geldermalsen overstappen op de stoptrein uit Den Bosch.

Cadeautje Als goedmakertje wil de NS vaste reizigers benaderen en een cadeautje geven, liet Luiten gisteren weten. Ze kunnen kiezen uit onder meer een ontbijtje, of een telefoonhoesje.