Nieuws Actueel

Heleen Mees: 'Alle Tukkers naar de Randstad, puur recreatieve functie voor Twente'

Van onze redactie 8 oktober 2015

Heleenmees frans nikkels

Dat is niet aan dovemansoren gezegd. Powerfeminist Heleen Mees geeft zonder scrupules haar mening over het ‘gepamper van werklozen en migranten’, ‘luie parttimewerkende moeders’, en ‘de verwende Nederlandse samenleving’.

VerhuizenOok heeft ze een sterke mening over toekomst van de verzorgingsstaat. Onlangs joeg Mees de inwoners van de drie noordelijke provincies in de gordijnen door in een opinie-artikel in de Volkskrant te stellen, dat Groningers, Friezen en Drenten beter naar de Randstad kunnen verhuizen. Dan kan er in het noorden zonder gezeur naar gas worden geboord en de noordelingen wacht in de Randstad in economische zin een beter leven.

Puur recreatiefEn, voegde ze er dinsdag aan toe, „voor Twente zou het ook beter zijn dat deze regio een puur recreatieve functie krijgt en dat de meeste mensen die er nu wonen verhuizen naar de Randstad. De verzorgingsstaat op de been houden terwijl Nederland vergrijst, lukt beter als je een grote groep mensen op een relatief kleine ruimte concentreert."

Ze vervolgt: "De praktijk bewijst dat economische groei in verstedelijkte gebieden als de Randstad veel groter is dan op het platteland. Daarom zou de overheid niet meer in krimpregio’s moeten investeren.”

Lees het volledige verhaal over Heleen Mees via Blendle

Foto: Frans Nikkels