Nieuws Actueel

Helmcamera stijgt met stip

Rik Nizet 2 april 2014

Het aantal schademeldingen voor helmcamera's is het afgelopen wintersportseizoen flink toegenomen. Dit meldde Europeesche Verzekeringen woensdag. Met helmcamera's kunnen wintersporters hun prestaties op de piste vastleggen.

Volgens de verzekeraar staat de helmcamera dit jaar voor het eerst in de top 10 van schademeldingen. Schade aan ski's wordt het meeste geclaimd (22 procent), gevolgd door (ski)zonnebrillen (18 procent) en smartphones (12 procent). Helmcamera's staan nu op de negende plaats (3 procent).

SchademeldingenNaast bagageclaims krijgt de Europeesche vooral medische schademeldingen na de wintersport. De top 10 kent weinig verschuivingen ten opzichte van vorig jaar. Alleen het aantal meldingen van hoofdletsel is afgenomen, vermoedelijk door toegenomen helmgebruik. Knieletsels komen het vaakst voor (23 procent), gevolgd door letsel aan benen en schouders.

De alarmcentrale van de Europeesche ontving dit wintersportseizoen de meeste meldingen (546) uit favoriet wintersportland Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk (135) en Zwitserland (75).