Nieuws Actueel

HEMA-collega's rouwen om dood Iris Claassen

Rik Nizet 24 maart 2015

Iris claassen slachtoffer vliegramp germanwings airbus

Het HEMA-personeel in Deurne heeft geschokt gereageerd op het overlijden van hun collega Iris Claassen. De 20-jarige Iris is omgekomen bij de vliegramp in Frankrijk. Bij de HEMA-winkel aan de Wolfsberg kwamen dinsdagavond personeelsleden bijeen. "Het was een moeilijke bijeenkomst. Het nieuws is hier ingeslagen als een bom", vertelt HEMA-filiaalmanager Wil Olde Hampsink tegenover Omroep Brabant.NIEUWS: Alles over vliegramp Airbus GermanwingsWat bezielde Andreas Lubitz?Reconstructie: Zelfs hakbijl kon Lubitz niet stoppenIris Claassen zat in ramptoestelBeelden vliegtuigcrash GermanwingsAirbus A320 maakte duikvluchtOngeveer dertig van haar directe collega's verzamelden zich dinsdagavond in het pand van de winkel. Daar konden zij steun vinden bij elkaar. Iris, zo'n vier jaar werkzaam bij de HEMA, keerde terug van een stedentrip in Barcelona.In een verklaring zegt burgemeester Hilko Mak van Deurne de familie te hebben gesproken. "Ik heb hun mijn medeleven betuigd. Namens de familie vraag ik de media om terughoudend te zijn en hun de ruimte te geven om met deze afschuwelijke situatie om te gaan."

Iris Claassen werkte bij de HEMA in Deurne. In de winkel zitten nu ong. dertig man voor een bijeenkomst. #obpic.twitter.com/sI0H3ncuFM

— Emile Vaessen (@EmileVaessen) March 24, 2015

Iris ClaassenHilko Mak heeft in een schriftelijke verklaring bevestigd dat de twintigjarige Iris Claassen uit zijn gemeente waarschijnlijk tot de slachtoffers behoort. "In het begin van de avond heb ik via het ministerie de bevestiging gekregen dat de twintigjarige Iris Claassen uit onze gemeente op de check-in lijst stond van deze vlucht'', aldus Mak. "Het is dus zeer waarschijnlijk dat zij aan boord was en is omgekomen."