Nieuws Actueel

Hema-franchisers op sterven na dood

Rik Nizet 22 oktober 2014

Twee franchisewinkels van Hema, in Hoevelaken en Nijkerk, zijn op sterven na dood. De franchisenemer gaat voor de vestigingen faillissement aanvragen. Dat heeft een woordvoerder van Hema woensdag bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving van NU.nl.

"De franchisenemer heeft besloten zijn deuren te sluiten en faillissement aan te vragen'', aldus de zegsman. Hij benadrukt dat het om winkels gaat die niet van Hema zelf zijn, maar van de uitbater. "Het heeft niets met Hema zelf te maken, wij openen nog steeds winkels.''

KerkradeVorige week moest een andere franchisenemer in Kerkrade zich ook al bankroet laten verklaren. Dat had volgens de Hemawoordvoerder "puur te maken met economische omstandigheden". De lokale ondernemer met de vestigingen in Hoevelaken en Nijkerk had volgens hem financiële problemen.

Hema heeft in Nederland 522 winkels waarvan ongeveer de helft franchisewinkels zijn.

Verlies ketenbreedHet concern meldde eerder deze maand dat het verlies ketenbreed in het afgelopen kwartaal was opgelopen tot ruim 30 miljoen euro. Dat werd volgens Hema onder meer veroorzaakt door het aanpassen van de huisstijl van de Nederlandse winkels. De effecten van Hema 'nieuwe stijl' moeten binnenkort zichtbaar worden.