Nieuws Actueel

Hema-klant houdt hand op de knip

Rik Nizet 7 mei 2014

Warenhuisketen Hema is vorig jaar door lage consumentenbestedingen en moeilijke marktomstandigheden in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies in 2013 kwam uit op 16,4 miljoen euro vergeleken met een winst van 6,4 miljoen euro in het voorgaande jaar.Lees ook:RIVD fluit Hema terugHema knijpt leveranciers afHema boomt in het buitenland

Dat heeft een woordvoerster woensdag gezegd. Uit het jaarverslag van het winkelbedrijf blijkt dat de omzet het afgelopen jaar met ruim 5 procent omlaag ging tot 1,1 miljard euro.

Banen schrappenHema kondigde in februari al aan dat het banen moest gaan schrappen in Nederland als gevolg van aanhoudende moeilijke marktomstandigheden. "Het jaar 2013 was opnieuw een uitzonderlijk slecht jaar voor de Nederlandse non-food detailhandel, vooral door het afnemend aantal winkelbezoekers in binnensteden, laag consumentenvertrouwen en nog geen structureel herstel op de woningmarkt'', meldde de Hema toen.

Volgens het bedrijf zijn de verkopen in de Nederlandse winkels vorig jaar achtergebleven. De winkels in het buitenland, met Frankrijk voorop, presteerden vorig jaar juist beter dan het jaar daarvoor.

Lion CapitalDe Hema, sinds 2007 eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, telt meer dan 650 winkels, waarvan meer dan 500 in Nederland. Het bedrijf heeft in ons land ongeveer 9000 mensen in dienst.