Nieuws Actueel

HEMA opent aanval op iPhone

Bram de Vrind 17 november 2014

HEMA verkoopt vanaf maandag smartphones en tablets onder zijn eigen label. De winkelketen is daarmee naar eigen zeggen de eerste Nederlandse retailer die deze apparaten zelf laat ontwikkelen, om zo de concurrentie aan te gaan met gevestigde merken als Samsung en Apple.

In eerste instantie zijn de toestellen alleen via de webshop van HEMA te verkrijgen. Vanaf 8 december liggen ze ook in de Nederlandse schappen.

Hoogwaardige productenDe smartphones zijn te koop vanaf 100 euro, de tablets vanaf 125 euro. Volgens een woordvoerster gaat het om kwalitatief hoogwaardige producten. Ze worden niet in Nederland gemaakt, maar zijn wel samen met HEMA ontwikkeld. De winkelketen wil niet zeggen welke fabrikant verantwoordelijk is voor de levering.

Twee jaar garantieBeide apparaten zijn er in twee typen, een kleine en een grote, verkrijgbaar en ieder toestel wordt aangeboden in twee kleuren. HEMA verkoopt de smartphones met twee jaar garantie en simlockvrij.

2 camera'sHet goedkoopste mobieltje is de H3, die een scherm heeft van 4,5 inch en is voorzien van 2 camera's. Aan de voorkant zit een camera van 2 megapixel, aan de achterkant eentje van 5 megapixel. De grotere H5 kost 159 euro en heeft naast een scherm van 5 inch een camera van 8 megapixel.

TabletsBij de tablets kost de grootste versie, de H10 met een scherm van 10 inch, 159 euro. Dit apparaat heeft, evenals het kleinere broertje H8, 2 camera's. Met beide tablets kan worden gebeld.