Nieuws Actueel

HEMA steekt Het Kanaal over

Martijn Vervest 10 juni 2014

HEMA opent donderdag 12 juni haar eerste Engelse vestiging in Victoria Place in Londen. In juni en juli volgen Kingston en Bromley. Na de openingen van winkels in Bordeaux en Marseille en de onlangs geopende vestiging in Madrid, bewijst HEMA met de opening van deze Engelse filialen dat zij onverminderd doorgaat met expanderen.

Londen Het eerste filiaal in het Verenigd Koninkrijk opent op 12 juni aanstaande haar deuren in Victoria Place. Deze locatie doet dienst als station van de Britse spoorwegen en de metro van Londen en is daarmee een dagelijks overstappunt voor miljoenen reizigers in het hart van Londen. Ronald van Zetten: "We zijn ontzettend trots dat wij op deze mooie en goede locatie een winkel mogen openen. HEMA heeft de ambitie om de komende jaren verder uit te breiden binnen Europa en dit filiaal is daarbij een mooie stap vooruit".

Logische winkel HEMA wil het dagelijkse leven van mensen leuker en makkelijker maken. Dat doen zij met kwalitatief goede en bijzonder vormgegeven producten tegen een aantrekkelijke prijs. In Nederland heeft het bedrijf een lange historie en kennen de mensen het assortiment en winkels. In Engeland is HEMA nog onbekend. Daarom is er voor deze winkels, net als in Frankrijk, Duitsland en Spanje gekozen voor een logische indeling in leefmomenten waar je producten vindt die je er verwacht. In de kamer 'study' liggen bijvoorbeeld notitieboekjes en schrijfwaren en bij 'beauty' vind je persoonlijke verzorgingsproducten en decoratieve cosmetica. Alles overzichtelijk bijelkaar.