Nieuws Actueel

Hema trekt foute Koningsdag-advertentie terug

Bram de Vrind 24 april 2014

Na een boos telefoontje van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft Hema een advertentie teruggetrokken met de beeltenis van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

In de advertentie in aanloop naar Koningsdag prijzen drie meisjes zogenaamde kinder onesies (broekpakken) aan voor 15 euro per stuk. De meisjes houden maskers voor met de gezichten van de drie prinsessen.

NieuwsbriefDe advertentie is rondgestuurd naar mensen die zijn aangemeld voor de nieuwsbrief. Op de website en in de folder zijn de gezichten van de prinsesjes niet te zien, meldt de NOS.Ludieke actieEen woordvoerder van Hema zegt dat de advertentie was bedoeld als "ludieke actie, en was het niet de bedoeling om iemand voor het hoofd te stoten".

Not amusedMaar de Rijksvoorlichtingsdienst was not amused. Na een boos telefoontje haalde Hema haalde de advertentie offline. Hema had vooraf geen toestemming gevraagd om de portretten te gebruiken. "We hadden niet verwacht dat er zoveel reacties op de advertentie zouden komen", aldus een woordvoerder.Volgens merkenbureau Abcor mag de beeltenis van leden van het Koninklijk Huis niet commercieel gebruikt worden.