Nieuws Actueel

Hengelo sloopt snel hele Hijsch-gebouw

Van onze redactie 21 mei 2015

Hijsch marieke bakker

De overblijfselen van het oude Stork-gebouw aan de Industriestraat vormen volgens de gemeente een te groot gevaar. Losse onderdelen van met name de stalen constructie zouden naar beneden kunnen komen. De gemeente besloot daarom al eerder om het gebruik als parkeerterrein te verbieden en over te gaan op sloop. Inzet daarbij was echter dat de overgebleven gevels zouden blijven staan.

EmotieNader onderzoek heeft volgens wethouder Jan Bron echter uitgewezen dat ook de gevels plat moeten. Stutten zou te duur worden en bouwbedrijf Van Wijnen heeft aangegeven geen verantwoording te willen dragen voor eventuele ongelukken. Bron: "Mijn emotie zegt dat ik de gevels wil behouden, mijn ratio zegt dat aan sloop niet valt te ontkomen." Bovendien zijn pogingen om het gebouw een nieuwe invulling te geven op niets uitgedraaid.

Wanneer de sloop plaatsheeft, is nog niet bekend.

Van Wijnen GroepVan Wijnen Groep is één van de grotere bouw- en projectontwikkelingsondernemingen van Nederland. Nieuwbouw, verbouw en onderhoud/beheer zijn de kernactiviteiten. Van Wijnen heeft 5 regionale ondernemingen en 24 vestigingen verspreid over het hele land, onder andere in Hengelo. Het bedrijf heeft circa 1400 medewerkers. Het hoofdkantoor zit in Baarn.