Nieuws Actueel

Hengelose exploitatiemaatschappij Emga en gemeente in de clinch

Van onze redactie 5 mei 2015

Rechtbank justitie Thinkstock

De gemeente heeft haast met de bodemsanering, omdat het noordelijk tracé van de Laan Hart van Zuid daar moet worden doorgetrokken. Maar een rapport van een bodemonderzoek dat de gemeente heeft laten opstellen door een extern bureau, is volgens Emga niet actueel. Bovendien neemt de gemeente zelf enkele aanbevelingen uit dat rapport niet over, stelt de exploitatiemaatschappij.

VerontreinigingOp het bewuste terrein stonden vroeger fabriekscomplexen van Stork en Dikkers. Volgens Emga zijn er op drie locaties verontreinigingen, volgens de gemeente is dat niet het geval. Een voorlichter van de Raad van State geeft aan dat het om een ingewikkelde zaak gaat. Uiteindelijk draait het om de vraag wie voor de saneringskosten moet opdraaien.

UitspraakDe Raad van State streeft altijd naar een uitspraak binnen zes weken. Maar vanwege het gecompliceerde karakter van de saneringskwestie zou het in dit geval wel eens wat langer kunnen duren, aldus de woordvoerder.De Laan Hart van Zuid kan niet worden doorgetrokken zonder medewerking van Emga, dat graag woningen wil bouwen bij Dikkers. Het projectbureau Hart van Zuid rekende begin april nog op een minnelijke overeenstemming met Emga.