Nieuws Actueel

Hengelose horecaondernemer maakt comeback met nieuwe bistro

Van onze redactie 30 januari 2015

Een Michelin-ster? Nee, die ambitie heeft hij niet. „Het wordt een bistro waar je voor een normaal bedrag kunt eten, waar je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Je moet het wel een beetje leuk houden voor de mensen, hè. Goed eten voor een eerlijke prijs.”Het KoetshuisMartin Oosterhof (53) is terug van weggeweest. Hij werkte een groot deel van zijn leven in de Hengelose horeca, bij diverse bedrijven. In 2011 nam hij samen met een compagnon het bekende restaurant Het Koetshuis in Enschede over. „Dat had al drie jaar leeggestaan. We hebben het van top tot teen gerenoveerd en er een heel mooie zaak opgezet. Maar twee kapiteins op een schip, dat werkt niet. Daarom ben ik er uitgestapt. En toen kwam dit op mijn pad.”Come-backBinnenkort maakt hij zijn come-back in de Hengelose horeca. Begin maart opent hij bistro De Burgemeester, pal tegenover het stadhuis, aan het Burgemeester Jansenplein. In het karakteristieke jugendstilpand (uit 1900) zat eerder restaurant Square Gastronomie. Die zaak was geen lang leven beschoren. In 2010 ging de deur op slot, bij gebrek aan klandizie. Volgens exploitant en chef-kok Freddy Cusell was Hengelo nog niet rijp voor een toprestaurant.

De nieuwe bistro moet vooral laagdrempelig worden. „Het is de bedoeling dat iedereen hier kan binnenlopen. Om een biertje te drinken of om te eten, allemaal prima.” Aan het pand zelf hoeft niet veel te gebeuren. ErvaringOosterhof werkt al vanaf z’n zeventiende in de horeca. „Ervaring zat.” Na Het Koetshuis is De Burgemeester zijn tweede eigen zaak. Daarvoor was hij onder andere in dienst bij De Appel, De Apotheker, Kir Royal, Ten Hoopen en De Buurman. Tussendoor werkte hij nog enkele jaren in Duitsland en in Egypte.

Foto: Martin Oosterhof (Frans Nikkels)