Nieuws Actueel

Hengelose ondernemers ‘De Drie Straatjes’ slaan handen ineen

Van onze redactie 7 mei 2015

De Drie Straatjes Carloter Ellen

Stichting in oprichting De Drie Straatjes moet voorkomen dat kleine detaillisten en ambachtslui in de andere straten op welke manier dan ook in de vergetelheid raken. Door gezamenlijke belangen na te streven kan ook een vuist worden gemaakt tegen de grote winkelketens. Initiatiefnemers zijn Irvin Barnard van Vandaag Conceptstore, Dick Stekelenburg van De Schatkamer van Hengelo en Bas Meesters van Meesterlijke Koffie. Zoals ze in Amsterdam De Negen Straatjes hebben en in Arnhem De Zeven Straatjes heeft Hengelo binnenkort officieel De Drie Straatjes.

Politieke aandacht

De stichting hoopt meer politieke aandacht te krijgen, zodat in het beleid rekening wordt gehouden met de belangen van de drie deelnemende straten. Het initiatief tot de oprichting van een stichting is vrij pril. Een kleine drie weken geleden nog maar staken de ondernemers de koppen bij elkaar. Barnard: „Uiteindelijk moeten de winkeliers in de drie straten zichzelf de vraag stellen of ze voor zichzelf willen gaan of voor een gezamenlijk belang, ook op langere termijn. Ik verwacht straks boeiende discussies. Een ondernemer kan ook te horen krijgen: als jij het niet voor jezelf wilt doen, doe het dan maar voor ons. Sta jij een keertje voor niks te werken voor mij, volgende keer is het andersom.” Bas Meesters knikt: „Het is geven en nemen.”

Contributie

De leden betalen straks 12,50 contributie per maand. Uit de leden die zich aanmelden wordt een bestuur geformeerd. Daarna is het de vraag welke onderwerpen concreet op de agenda worden gezet door de stichting. Stekelenburg meent dat er alleen maar voordelen zijn zodra de stichting actief wordt. „Wij leggen onze problemen op tafel en dragen tegelijk de oplossingen aan. We doen iets gemeenschappelijks, vooral ook om de leefbaarheid in de straten op peil te houden.” Barnard: „We gaan mensen prikkelen met leuke, afwijkende dingen. Het Twentse woord reuring is hierop van toepassing.”

Foto: De belangen van drie winkelstraten verenigen: dat is kortweg de doelstelling van stichting in oprichting De Drie Straatjes. (Carlo ter Ellen)