Nieuws Actueel

Hengelose woonwinkel EsteéO! hoopt winkeliers te inspireren met uitbreiding openingstijden

Van onze redactie 4 februari 2015

De donderdagse koopavond staat bijna overal ter discussie. Ook in Hengelo: uit onderzoek is gebleken dat het aantal bezoekers de laatste twee jaar is teruggelopen met 52 procent. „Het is gewoon een dooie boel”, zegt Angela Monteiro. Op de eerste koopavond van dit jaar noteerde ze welgeteld één klant. „Toen was ik er helemaal klaar mee.” Sindsdien is EsteéO! op donderdagavond gesloten. In plaats daarvan blijft de winkel, met ingang van deze week, op zaterdag twee uur langer open.

Verandering openingstijdenOok de SCH ziet dat het niet goed gaat met de koopavond. Dat er iets moet gebeuren, staat volgens centrummanager Gerard Velthof vast. „Het koopgedrag verandert enorm. Elke verandering is ingrijpend, dat begrijp ik best. Maar dat we naar andere openingstijden toe gaan, dat houd je niet meer tegen.”

ExperimentDaarom wil de SCH komend jaar gaan experimenteren met twee of drie ‘verlengde’ zaterdagen, tot 19.00 uur. De data staan nog niet vast. De centrummanager verwacht dat eind deze maand een besluit wordt genomen over de proef met de ‘verlengde’ zaterdagen. „Dat is uiteraard afhankelijk van de medewerking van de ondernemers. Als de helft dicht gaat, heeft het geen enkele zin.” Als de proef goed uitpakt, zou volgens Velthof kunnen worden overwogen om in 2016 de koopavond te verplaatsen van de donderdag naar de zaterdag.De Monteiros duurt dat allemaal veel te lang. Zij trekken met EsteéO! hun eigen plan. „Je moet inspelen op de wensen van de consument. We hebben al heel veel positieve reacties op Facebook.”

Foto: Angela en Michael Monteiro van woonwinkel EsteéO! (Charel van Tendeloo)