Nieuws Actueel

Hengelose zoutproducent AkzoNobel schrapt 40 tot 50 banen

Van onze redactie 6 november 2014

„Daarvoor is twee jaar uitgetrokken”, aldus locatiedirecteur Peter de Jong, die donderdagmiddag het personeel informeerde. „We doen er alles aan gedwongen ontslagen te voorkomen. Dat kan voor een deel door natuurlijk verloop en pensioen. Verder kan een aantal mensen intern in Hengelo of op een andere vestiging worden geplaatst doordat we het werk anders gaan inrichten. Bovendien willen we veel begeleiding aanbieden naar extern werk.”

EfficiëntOp die manier hoopt De Jong de pijn te kunnen verzachten. De medewerkers waren volgens hem al enige tijd op de hoogte van mogelijke personele gevolgen van wat hij noemt ‘standaardisering van werkprocessen’. „Die wordt overal binnen AkzoNobel ingevoerd. Het leidt er toe dat we efficiënter kunnen produceren.”

Noodzakelijke maatregelenDe klappen vallen vooral bij de afdelingen productie, technische dienst, laboratorium en boorterrein. Uit de personeelsbijeenkomst heeft De Jong de indruk overgehouden dat de medewerkers de ‘noodzaak van de maatregelen onderkennen’. „Het economische klimaat zit ons natuurlijk niet mee. Verder hebben we te maken met ontwikkelingen op de energiemarkt die voor ons niet gunstig zijn.”Eerder is al onderzocht hoe synergievoordelen gehaald kunnen worden uit de twee fabrieken op het terrein aan het Twentekanaal: zoutproductiebedrijf Zout Bulk en verpakkingsbedrijf Zout Specialties. Dat heeft er toe geleid dat beide fabrieken volledig samengaan.

Foto: Emiel Muijderman