Nieuws Actueel

Henn-na Hotel: Hotel gerund door robots

Lotte Grimberg 29 juli 2015

Een hotel volledig gerund door robots. Het klinkt als een slechte sciencefiction film, maar het hotel bestaat echt. In Nagasaki, Japan, staat het Henn-na Hotel met 80 robots in dienst. Stiekem werken er ook tien echte werknemers om alles in de gaten te houden. Je weet het maar nooit met robots.

Bij aankomst wordt de gast vriendelijk onthaald door een vrouwelijke robot. Het kan de eerste keer even schrikken zijn, want ze ziet er niet alleen uit als een vrouw, maar gedraagt zich er ook naar. Haar gezichtsuitdrukkingen passen zich aan aan jouw gemoedstoestand. Zo kan het zomaar zijn dat deze robot receptioniste plots met je aan het flirten is. Enige probleem van deze dame, ze spreekt geen Engels. Mocht je liever een Engelssprekende receptionist willen, dan kan je terecht bij de dinosaurus.

PiccoloNa inchecken word je naar je kamer geholpen. En de luxe van dit hotel. Een robot draagt je tassen, net als een echte piccolo. Nog een voordeel een sleutel is niet nodig. De deur opent door gezichtsherkenning.

SushirolMocht je in je hotelkamer zitten en verlangen naar een glaasje wijn of een sushirol, dan kijk je jouw personal kamerrobot, genaamd Tuly, lief aan. Tuly zet dan alles op alles om zo snel mogelijk aan jouw wensen te voldoen. Hij kan zelfs een drone jouw snacks laten halen!

Maar helaas komt er aan alle sprookjes ook een eind. Want ja, de robots werken op stroom en batterijen. Dus zo nu en dan kan je schreeuwen wat je wilt, maar krijg je geen gehoor. Dan staat het personeel in de lader.