Nieuws Actueel

HERE Maps uit voor Android, iOS volgt snel

Van onze redactie 11 december 2014

HERE Maps is een onderdeel van Nokia dat niet door Microsoft is overgenomen. In de nieuwe vorm willen de appmakers de strijd aangaan met grote kaartendiensten als Google Maps, Apple Maps en TomTom. Net als de bekendere diensten heeft HERE Maps een groot aantal landkaarten in de collectie en ook is het mogelijk om kaarten voor offline gebruik binnen te halen. In dat laatste is HERE Maps volgens velen beter dan de concurrentie. Je kunt kaarten volledig binnenhalen mét spraakassistentie en gebruiken als je even geen internetverbinding hebt. Bij bijvoorbeeld Google Maps kan dat slechts met een klein deel van een landkaart.

Ook aan verkeersinformatie is gedacht. Weggebruikers krijgen voortdurend de laatste stand van zaken op de weg door en kunnen, indien gewenst, snel een rustigere route uitzoeken. Door de integratie met chatdienst Glympse is ook mogelijk om te zien we er om je heen op de weg zitten en om met hem of haar af te spreken.

Voorheen moest de testversie van HERE Maps nog van een website worden geplukt, maar nu is de app 'gewoon' in de Google Play Store te vinden. Downloaden kan gratis. Een versie voor iOS is in de maak en zou begin 2015 in de App Store moeten staan.

EPA