Nieuws Actueel

Hero Group verkoopt sappenfabriek

Rik Nizet 13 mei 2015

Hero classic 335

Hero Group verkoopt zijn sappenfabriek in Breda per 1 juli aan het Belgische bedrijf Konings Group. Dat heeft het Zwitserse voedingsmiddelenbedrijf woensdag bekendgemaakt.

Volgens bestuursvoorzitter Rob Versloot van Hero Group liggen er louter "strategische overwegingen" aan het besluit ten grondslag. Konings handhaaft de productie van gekoelde sappen in de Brabantse fabriek. In Breda werken ongeveer vijftig mensen. De werkgelegenheid komt volgens Versloot niet in gevaar.

HeroFruit was altijd het basisproduct van Hero, dat in 1914 een kleine fabriek in Breda overnam die tot dan onder andere confiture maakte. Vanaf de overname werden er ook conserven geproduceerd. Het Zwitserse moederbedrijf stamt uit 1886. Het zette in 2014 circa 1,25 miljard euro om.

De nieuwe eigenaar Konings Group werd in 1946 opgericht en heeft in België vestigingen in Zonhoven en Borgloon. Het produceert onder meer cider, sap en soft drinks. Konings verwerkt jaarlijks 50.000 ton fruit. Het bedrijf telt driehonderd werknemers.