Nieuws Actueel

'Heropen ook zaak Talitha'

Van onze redactie 5 maart 2015

Image 4794247

De politie meldde donderdag dat het lichaam van Larissa Dumont, die overleed in 1997, zal worden opgegraven en dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het gaat onderzoeken. Destijds werd geconcludeerd dat de toen 25-jarige amazone werd doodgebeten door haar paard, maar dat wordt betwist.

Misdrijf De politie zegt donderdag geen reden te hebben om aan te nemen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar wil er ,,alles aan gedaan hebben om ook in het belang van de nabestaanden, duidelijkheid te krijgen over wat er die avond precies is gebeurd''.

,,Als ze dat bij de zaak van Larissa doen, dan moet dat ook bij Talitha gebeuren'', stelt Diekstra. ,,Ook in het onderzoek naar de dood van Talitha zegt het OM geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf, maar hier doen zij geen nader onderzoek naar de toedracht'', aldus de advocaat.

Recht op duidelijkheid Diekstra is van mening dat er ook nader onderzoek moet plaatsvinden bij heel wat andere zaken waar de exacte toedracht nog niet vaststaat en waar de families nog met vragen zitten over de dood van hun dierbaren. ,,Ook hun nabestaanden willen duidelijkheid over wat er precies is gebeurd. En daar hebben ze recht op.''

Talitha werd in 2013 dood gevonden op het spoor bij Heerhugowaard. De toedracht van haar dood is nog altijd onduidelijk. Het OM ziet geen aanwijzingen voor een misdrijf en doet geen verder onderzoek.