Nieuws Actueel

Herplaatsing Brink's mislukt: Onze hoop is helaas niet uitgekomen

Rik Nizet 24 november 2014

Het is de vakbonden niet gelukt om werknemers van geldtransporteur Brink's die hun baan dreigen te verliezen, elders in de branche aan het werk te krijgen. Branchegenoten G4S en SecurCash, die een belangrijke opdracht overnemen van Brink's, weigeren speciale garanties te geven voor het aannemen van nieuwe krachten.

Er is ons verteld dat de medewerkers van Brink's wel kunnen solliciteren op vacatures die beschikbaar komen, stelde bestuurder Peter de Ridder van CNV Vakmensen maandag.

RabobankBrink's verliest Rabobank als grootste klant. De geldtransporteur wil dit opvangen door volgend jaar drie van de zeven vestigingen te sluiten en 600 van de 1080 banen te schrappen.

'Hoop niet uitgekomen'De bonden hadden nog de hoop een deal te kunnen sluiten om werknemers van Brink's te herplaatsen naar andere bedrijven. Daarvoor trokken zij ruim een maand uit. "Maar onze hoop is helaas niet uitgekomen'', aldus De Ridder. Ook de Rabobank wilde volgens hem niet met de bonden om de tafel.

De Ridder gaat komende dagen met zijn achterban overleggen. De bonden zeiden vorige maand al acties te overwegen, wanneer hun noodoplossing onvoldoende resultaat zou opleveren. CNV eist dat Brink's ervoor zorgt dat geen van de medewerkers die hun baan verliezen, straks in de WW belandt.