Nieuws Actueel

Herstel op Europese beurzen

Van onze redactie 13 augustus 2015

Image 5152302

,,De markten herstellen wat na de flinke koersverliezen die werden veroorzaakt door de onrust over de devaluatie van de Chinese munt", aldus Erwin Blok, partner bij Ambassador Investments. De cijfers van Aegon tonen volgens de marktkenner aan dat de Nederlandse verzekeringsbranche het moeilijk heeft. ,,Aegon worstelt net als concurrent Delta Lloyd met de nieuwe solvabiliteitsregels", benadrukte Blok.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het begin van de middag 1,2 procent hoger op 483,31 punten. De MidKap klom 1,5 procent naar 695,86 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stonden tot 1,9 procent in de plus.

Aegon

Aegon stond onderaan de AEX met een min van 5,6 procent. De verzekeraar boekte in het tweede kwartaal minder winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. De industrieel toeleverancier Aalberts Industries, die ook met cijfers kwam, ging aan kop met een plus van meer dan 5 procent.

De handel in het aandeel Imtech werd opgeschort, in afwachting van een persbericht. Verder liet technisch dienstverlener Kuijpers weten interesse te hebben in de overname van specifieke onderdelen van het noodlijdende bedrijf.

Nestlé

Nestlé steeg ruim 3 procent in Zürich. Het Zwitserse levensmiddelenbedrijf heeft de verkopen afgelopen halfjaar verder zien groeien en verwacht die lijn door te trekken. In Frankfurt zakte RWE 5 procent. Het moederbedrijf van Essent zag de kwartaalwinst flink teruglopen door de lagere energieprijzen.

De euro was 1,1118 dollar waard, tegen 1,1196 dollar bij het slot in Europa op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent naar 43,49 dollar. Brentolie werd 1,2 procent duurder en kostte 50,27 dollar per vat.