Nieuws Actueel

Het einde van Albert.nl

Jeroen Jansen 18 februari 2014

Het merk Albert.nl, de bezorgservice van de webwinkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall, gaat verdwijnen. Albert Heijn gaat alle online activiteiten onderbrengen bij de eigen website ah.nl, liet een woordvoerster van de supermarktketen dinsdag weten.

Bezorgdienst Albert bestaat al sinds 2001, net als de webwinkel van Albert Heijn zelf, die eerst ook Albert heette. Het supermarktbedrijf wil echter af van de verschillende namen die door elkaar gebruikt worden. Voor een betere herkenbaarheid zullen ook de paarse kratjes waarin de boodschappen nu worden afgeleverd, vanaf volgende maand geleidelijk veranderen in blauwe kratjes. Ook gaan de bezorgers blauwe bedrijfskleding dragen.

Toch zal het waarschijnlijk nog jaren duren voordat klanten de naam Albert niet meer op straat zullen tegenkomen. "De 200 bezorgauto's gaan we niet overspuiten en ze worden pas vervangen als het nodig is'', aldus de zegsvrouw. "En het zal nog wel enige jaren duren voordat alle paarse items vervangen zijn door blauwe.''