Nieuws Actueel

Het goud van de gouden handdruk blinkt niet meer

Van onze redactie 7 februari 2015

De gouden handdruk blinkt niet meer zoals een paar jaar geleden. De overheid schafte in 2014 de populaire stamrecht-bv af, waarin je je ontslagvergoeding jarenlang belastingvrij kon parkeren. En als per 1 juli 2015 het nieuwe ontslagrecht ingaat, wordt de gouden handdruk ook nog lager dan hij lange tijd was.

Sanne Jansen vindt het allemaal maar niks. De maatschappelijk werker nam onlangs afscheid van haar toenmalige werkgever en kreeg een ontslagvergoeding. "Maar de Belastingdienst maakt van zo'n gouden handdruk meteen een zilveren handdruk", zegt de Nijmeegse. "Mijn accountant waarschuwde me dat ik er hooguit de helft van overhoud."

Direct afrekenen Tegenwoordig telt de Belastingdienst de gouden handdruk namelijk op bij je totale loon van het jaar waarin je de ontslagvergoeding ontvangt. Je moet dus direct afrekenen. Doordat je inkomen in box 1 (belastbaar inkomen uit werk en woning) ineens een flinke piek vertoont, kun je bovendien in een hogere belastingschijf terechtkomen. En dat betekent: nog meer betalen.

Sanne wil uiteraard zo min mogelijk van haar gouden handdruk afstaan aan de fiscus. Volgens haar accountant heeft ze 2 mogelijkheden om dat te bereiken: door haar inkomen te middelen en door te investeren in haar pensioen.

Middelen Je inkomen middelen gaat als volgt. Je telt de inkomens van 3 opvolgende jaren bij elkaar op en deelt het bedrag dat je krijgt door drieën. De uitkomst is je gemiddelde inkomen. Reken uit hoeveel belasting je zou moeten betalen over dit gemiddelde. Dit bedrag vergelijk je met de belasting die je in werkelijkheid hebt betaald over deze 3 jaar. Als het gemiddelde inkomen lager is dan de aanslagen die je hebt betaald, heb je misschien recht op teruggaaf. Je krijgt alleen terug wat boven de drempel van 545 euro uitkomt.

Middelen mag alleen met inkomen in box 1. Je moet het verzoek om te mogen middelen bij de Belastingdienst indienen binnen 3 jaar nadat de aanslagen over de jaren waarover je wilt middelen definitief vaststaan. Bij het verzoek moet een berekening zitten. Maak het jezelf makkelijk: je kunt de som laten maken op www.berekenhet.nl . De uitkomst mag je meesturen.

Pensioen(gat) Als je je ontslagvergoeding niet direct nodig hebt om van te leven - bijvoorbeeld omdat je meteen een nieuwe baan hebt gevonden - dan kun je het geld ook benutten voor je pensioen. Tenminste: als je een pensioengat hebt. Dat is het geval als je de afgelopen 7 jaar minder dan het maximum aan pensioen hebt opgebouwd. Hoe veel je mag inleggen, hangt af van je jaarruimte. Die kun je uitrekenen op de website van de Belastingdienst.

Je pensioen aanvullen doe je door je gouden handdruk in een lijfrentepolis te stoppen of ermee te gaan banksparen. Je stort het geld dus op een rekening, waar je pas weer aan kunt komen als je met pensioen gaat. Je wint er dubbel mee: de inleg is aftrekbaar van je inkomen (box 1) en je hoeft over het weggezette geld geen vermogensbelasting te betalen (box 3).

Kosten aftrekken Er is trouwens nóg een mogelijkheid om te besparen. Maar dan moet je er wel op tijd bij zijn: namelijk voordat je de ontslagvergoeding krijgt uitgekeerd. Je kunt bijvoorbeeld met je werkgever afspreken dat hij bepaalde kosten inhoudt op je gouden handdruk. Die wordt dan lager, zodat je er minder belasting over hoeft te betalen. Dat zou kunnen met de kosten van je advocaat (als je die hebt in je ontslagprocedure). Als je met het oog op je ontslag een vergoeding voor scholing of outplacement hebt gekregen, kunnen ook die kosten op je gouden handdruk worden ingehouden.

Wat ook kan, is dat je met je baas afspreekt dat je al een paar maanden voordat je officieel uit dienst treedt, stopt met werken. Je salaris wordt dan verrekend met je ontslagvergoeding. Voor de inkomstenbelasting maakt dit weinig uit, want onder de streep kom je op hetzelfde bedrag. Maar je bouwt wel een paar maanden langer pensioen op.

Hoeveel is de handdruk waard? - Vanaf 1 juli heet de ontslagvergoeding voortaan transitievergoeding. Dat geld is bedoeld voor (om)scholing naar ander werk of outplacement. Wie na een dienstverband van 2 jaar of langer wordt ontslagen, krijgt zo’n transitievergoeding, behalve als het ontslag aan jezelf te wijten is. Er zijn een paar uitzonderingen. Kijk daarvoor op www.overheid.nl. - De regels gelden niet alleen voor mensen met een vast contract. Ook als je een tijdelijk contract hebt, krijg je de gouden-handdruk-nieuwe-stijl. - Hoe goudgerand is die handdruk? De regel is een 3e maandsalaris per dienstjaar over de 1e 10 jaar van je contract en een half maandsalaris per dienstjaar over de jaren erna. De vergoeding is maximaal 75.000 euro, tenzij je meer dan dat bedrag per jaar verdiende. In dat geval krijg je maximaal een jaarsalaris. Voor 50-plussers geldt een overgangssituatie.