Nieuws Actueel

Het regent annuleringen bij Malaysia Airlines

Bram de Vrind 29 juli 2014

Malaysia Airlines heeft te maken met een toename van het aantal annuleringen na de ramp met de Boeing boven Oost-Oekraïne.

VLIEGMAATSCHAPPIJ: Malaysia Airlines bungelt NATIONALE ROUW: Eindeloos respect voor slachtoffersNIEUWS: Vliegtuigcrash OekraïneMH17: Volledige passagierslijstKAART: Vliegroute MH17TOESPRAAK: Volledige speech Timmermans OPROEP: 'Meneer Poetin, breng mijn kinderen naar huis'

De stijging van het aantal annuleringen, dat bij sommige reisbureaus opliep tot boven de 20 procent, brengt de luchtvaartmaatschappij verder in de problemen. Het bedrijf bereidt zich voor op het vierde achtereenvolgende jaar waarin het verlies maakt.

Erg bangReizigers zijn 'erg, erg bang dat er weer iets gebeurt', aldus een manager van een Maleisisch reisbureau, waar 30 procent meer vluchten van Malaysia Airlines werden geannuleerd dan normaal.

Geld terugOp 19 juli, 2 dagen na de crash, beloofde de maatschappij dat klanten die hun reis annuleerden of wilden uitstellen, hun geld zouden terugkrijgen. Dat gold ook voor boekingen die normaal niet konden worden geannuleerd.

537 dodenDe ramp was het tweede ongeluk met een toestel van de vliegmaatschappij dit jaar. In maart verdween een toestel op weg van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. In totaal kwamen bij beide rampen 537 mensen om, waarmee 2014 waarschijnlijk het dodelijkste jaar wordt voor de burgerluchtvaart sinds 2005.