Nieuws Actueel

Het roer om? Ken jezelf

Van onze redactie 13 december 2014

"Mensen zijn geneigd meteen een concrete oplossing te zoeken. Ze bedenken een nieuwe functie, beginnen voor zichzelf of vragen zich af wat bijscholing of omscholing oplevert. Maar zulke concrete stappen zijn te voorbarig", zegt Mariëlla Serra, loopbaancoach bij Serracoaching in Amsterdam.

Zij begeleidt vooral vrouwen naar nieuw arbeidsperspectief. "Hoogopgeleide vrouwen die vaak gereisd hebben, maar ook een studie achter de rug hebben. Ze hebben een goede baan, maar niet het gevoel dat ze alles uit zichzelf en hun talenten halen."

​Automatische piloot Serra begeleidde een uitgever, accountmanagers, belastingadviseurs, een jeugdarts en jonge ondernemers. Ze twijfelden over hun carrière, sommigen geven toe zelfs afgestompt, op de automatische piloot te functioneren. "Ook dat kan nog steeds tot tevredenheid van de baas zijn. Vanuit je comfortzone kun je jaren goed presteren binnen bepaalde vaardigheden. Maar goed zijn in iets, wil niet altijd zeggen dat je er gelukkig van wordt. Als je ergens geen energie uit haalt, maar er wel goed in bent, dan zijn het waarschijnlijk competenties. Haal je ergens wel energie uit en sluit je met een voldaan gevoel je dag af, dan zet je waarschijnlijk je talent in. Ruimte om te ontdekken welke kwaliteiten er nog meer in je zitten, krijgen én nemen we vaak niet. Dat maakt het lastig uiteindelijk een baan te vinden die echt bij je past."

Het omgooien van een loopbaan start met nadenken over persoonlijke wensen en kwaliteiten, erachter komen wat je écht wilt. "Daarvoor is meer nodig dan een test. Begin met nadenken over jezelf: gevoelens, wensen, talenten en behoeften. Sta stil bij wat je mee wilt nemen uit je verleden naar de toekomst en wat je wilt loslaten. Zo ontstaat nieuwe ruimte, een toekomst die maximaal past. Om meer te worden van wie je in een notendop al bent."

Zorg voor mensen Margreet van Dorp uit Wolfheze dacht na over haar kwaliteiten en wensen. Ze durfde haar loopbaan een wending te geven, na haar 54e. Centraal in haar loopbaanontwikkeling is zorg voor mensen. "Want daar ligt mijn hart. Ik begon in de zorg, werd IC-verpleegkundige en volgde een opleiding tot verloskundige. Ik had tien jaar een praktijk voor verloskunde in Oosterbeek. Nu heb ik Sensiform, een bedrijf dat topjes voor vrouwen met borstamputatie levert. En ik werk in onze chocolaterie, Douze. Zorgen voor en verwennen van mensen komt daarin op een heel andere manier terug. Vrouwen zijn verrast als ze me hier in de winkel tegenkomen. Maar het klopt wel. Ik verkoop, maar nooit zonder verhaal. Aandacht voor elkaar is de rode draad in mijn werk, dat realiseer ik me nu. Aandacht in zorg en ondernemerschap. Daar haal ik kracht, voldoening en energie uit."

Werkgevers hebben een voorkeur voor werknemers die zichzelf kennen. Mariëlla Serra: "Functies veranderen sneller, benodigde competenties ook. Belangrijk is te weten wat je in huis hebt, waar je kracht ligt. Vroeger konden werknemers zich makkelijk 'verstoppen' in een organisatie, op wilskracht is veel te bereiken. Maar het is niet meer genoeg, tegenwoordig ligt de voorkeur bij medewerkers die zich bewust zijn van hun competenties, hun talenten. Mensen die hun hele pakket aan talent durven in te zetten, in plaats van slechts een onderdeel vanuit hun comfortzone."

Reageren? geld@depersdienst.nl