Nieuws Actueel

Het roer om met Broodje Prins

Hij is oud-beroepsvoetballer; zij was juridisch medewerker. Bij toeval kwamen ze op het Waalwijkse bedrijventerrein Haven terecht. Na de zomer openen ze er een lunchroom, schrijft het Brabants Dagblad.

SYLVIA VAN DE VEN 2 augustus 2016

Broodje Prins

Bedrijventerrein Haven in Waalwijk krijgt eindelijk weer een lunchroom. Jaren nadat cafetaria Dock 7 de deuren sloot, start half september het Vlissingse echtpaar Samantha en Ferry Alfons met eetgelegenheid Broodje Prins.

De lunchroom wordt gevestigd in het pand van Foodfocus aan de Gompenstraat. Bij de bouw van dat pand was al rekening gehouden met een eventuele horecagelegenheid. De lunchroom past dan ook binnen het bestemmingsplan.

Inspiratiebron Voor Ferry en Samantha Alfons is het starten van een lunchroom in Waalwijk een grote stap. Wat dat betreft kan het echtpaar zo meedoen aan het televisieprogramma Het roer om. Ferry Alfons (39) was tot voor kort beroepsvoetballer bij onder meer VC Vlissingen. Samantha (38) verdiende haar brood als juridisch medewerker. Vrienden van het paar hebben een lunchroom in Zeeland. Dat was de inspiratiebron. "Als we ooit eens iets heel anders zouden gaan doen, dan wilden we dát", zegt Samantha Alfons.

ToevalTwee jaar geleden kwamen de Vlissingers bij toeval op het Waalwijkse bedrijventerrein. Het paar liet bij een bedrijf op Haven hun keuken overspuiten. "Het viel me op hoe mooi het terrein is. We hadden een flinke rit achter de rug, dus wilden we ergens een broodje eten, maar dat bleek niet te kunnen."

Het stel zocht contact met de gemeente Waalwijk en het parkmanagement. Samantha beaamt dat er ook gesproken is over een lunchroom bij de plek op Haven Zeven waar een truckparking moet komen. "Maar dat bleek uiteindelijk lastig. Het is een dure locatie en niet alle betrokken partijen werden het met elkaar eens. Toen zijn we hier op uitgekomen."

Belegde broodjesBroodje Prins (Prins is de meisjesnaam van Samantha) wordt een plek waar ondernemers, werknemers of vrachtwagenchauffeurs die het bedrijvenpark aandoen een broodje kunnen eten of een kop koffie kunnen drinken. "Daarnaast gaan we ook belegde broodjes bezorgen."

De lunchroom is alleen overdag open. "Mocht er vraag zijn naar ruimere openingstijden, dan kunnen we daar altijd naar kijken. Maar in principe houden we de kantoortijden aan en zijn we in het weekeinde gesloten."

Voorlopig blijft het echtpaar nog in Zeeland wonen. "Maar als het goed gaat, is het wel de bedoeling deze kant op te verhuizen. Helemaal nieuw is deze omgeving niet voor ze. "In Den Bosch hebben we familie en vrienden wonen."