Nieuws Actueel

Hier geen genderdiscriminatie

Caroline Spilt 10 juli 2015

Dewerelddraaitdoor dwdd studio format tv groot

Genderdiscriminatie in de media vind je bij de NPO. Niet bij de lezers van DeOndernemer.nl, want de blogtop5 van deze week heeft vrouwen aan de top. En het zijn geen excuustruus-en. Het zijn gewoon sterke blogs. Over tuinkabouters, de oerdrang van een Nederlander en slimme websites.

1. Saskia Maarse - Waarom zou je een kabouter in je tuin zetten?

“Moet dat nou?”, riep ik naar mijn man en zoon. Een paar jaar geleden waren we op vakantie in Zwitserland. Na enkele uren wandelen kwamen we eindelijk aan bij een stromend riviertje. Tijd voor een break – dacht ik. Mijn dochter en ik streken neer op een grote steen en haalden eten en drinken tevoorschijn. Mijn man en zoon daarentegen stormden op de rivier af en begonnen als een bezetene stenen te verzamelen, om ze vervolgens in het water neer te leggen. Vanuit een soort oerdrang moest het water tegengehouden worden. Ongemakkelijk keek ik om me heen. “Die Zwitsers zullen wel denken: heb je weer van die lompe luidruchtige Hollanders, die zo nodig dammen moeten bouwen,” riep ik nog. Maar het hielp niet. Geen rust voordat er een dam lag.

2. Liza van der Velden - Het online visitekaartje

Bam! Een doffe klap klinkt door de hal. Bij nadere inspectie blijkt er een groot log gevaarte op de deurmat te prijken: de telefoongids. Terwijl ik met de gids terugloop naar mijn werkplek vraag ik me af of dit de laatste keer zal zijn dat deze op de mat ploft. Met het groeiende aantal consumenten dat niet langer offline, maar online op zoek gaat naar producten en diensten zou me dat in ieder geval niet verbazen.

3. Michael Wilde - Het Julia Roberts-effect

Onlangs hadden wij een mooi nieuwtje! Niemand minder dan Hollywoodster ‘Pretty Woman’ Julia Roberts sloot zich aan bij onze Save Our Soils campagne. Wij ontvingen bovenstaande foto van de wereldberoemde actrice waarbij ze iedereen oproept om mee te helpen de bodem te redden.

4. Gert-Jan Schellingerhout - ZZP'er verdient flexibele verzekering

Dienstverleners hebben de zzp'er, die we bij HeadFirst graag zelfstandig professional (zp'er) noemen, jarenlang als specifieke doelgroep links laten liggen. De laatste jaren komt daar eindelijk verandering in. Dat werd tijd, want op dit moment zijn er in Nederland meer dan 800.000 zzp’ers. Naar schatting zijn dat er in 2020 een miljoen. Een enorm potentieel aan klanten voor veel bedrijven. Maar wat wil die zp’er nou eigenlijk? Wat verwacht hij van producten en diensten? Wat we in ieder geval zeker weten is dat ze niet over één kam kunnen worden geschoren met de rest van werkend Nederland.

5. Paul Burgers - Leer selectief lui zijn

Je moet leren selectief lui te zijn, was het advies van een docent tijdens mijn studie. Dat advies heb ik tot op de dag van vandaag ter harte genomen. Hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, wat heb je nodig om een tentamen te halen, wat niet… Zo leerde ik vooral van de plaatjes en grafiekjes van de leerstof, visueel ingesteld zeggen ze dan. Je ziet mogelijkheden die anderen misschien niet zien door dingen te visualiseren.