Nieuws Actueel

Hier ligt vermiste Boeing MH370

Jeroen Jansen 11 april 2014

De plek waar de zwarte doos ligt van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines is bij benadering bekend. Volgens de Australische premier Tony Abbott hebben de zoekteams de locatie hoogstwaarschijnlijk tot op enkele kilometers nauwkeurig vastgesteld.

Lees ook:MH 370 neergestort in oceaanChinezen spotten mogelijk MH370Boeing 777 doelwit nucleaire topSmakeloze hoax vermiste Boeing

Abbott zei dat in de Chinese stad Shanghai. De meesten van de 239 inzittenden van de Boeing zijn Chinees. Tegelijkertijd temperde de premier de verwachtingen. ,"ertrouwen in de vindplek is niet hetzelfde als het bergen van wrakstukken op bijna 4,5 kilometer diepte in zee, of het definitief vaststellen van alles wat er tijdens de vlucht is gebeurd.''

Zwarte doosDe afgelopen dagen zijn meerdere keren signalen opgepikt die mogelijk afkomstig waren van de zwarte doos. Donderdag gebeurde dat ook, maar dat signaal bleek na onderzoek niet afkomstig van de zwarte doos. Het zoekgebied in de Indische Oceaan is inmiddels behoorlijk verkleind.

PingsSchepen en vliegtuigen proberen vrijdag opnieuw zogeheten 'pings' op te pikken. Volgens de Australische coördinator Angus Houston van de zoekactie is het van het grootste belang om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zo lang de batterijen van de zwarte doos het nog doen.

DoorbraakHouston liet vrijdag overigens weten dat er nog geen grote doorbraak is bereikt in de zoekactie. De beslissing om een onderwaterrobot in te zetten om naar het vliegtuig te zoeken kan volgens hem nog dagen op zich laten wachten.