Nieuws Actueel

High Tech NL opent steunpunt Twente

Van onze redactie 21 oktober 2015

Enschede Carloter Ellen

Dit past bij de recent getekende Memorandum of Understanding van de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen met High Tech NL om te bekrachtigen dat zij gezamenlijk het hightech-ecosysteem in Nederland willen versterken ter bevordering van innovatie en groei in de sector. Het Kennispark Twente is als centrum voor innovatie voor Oost-Nederland de logische plek om deze samenwerking verder vorm te geven.

Hightechbedrijven"Wij werken landelijk, maar door ook daadwerkelijk structureel en fysiek in Twente aanwezig te zijn, kunnen we dit meer kracht bij zetten. Het biedt meer mogelijkheden voor Oost-Nederlandse hightechbedrijven en kennisinstellingen om verbonden te zijn met het landelijk hightechecosysteem. We halen de ondernemers dichterbij en brengen ons landelijk netwerk naar hen toe. Wij gaan dit doen door zeer regelmatig fysiek in Twente aanwezig te zijn. We zullen een aantal van onze evenementen (ook) in Twente organiseren. En daarnaast zal High Tech NL ter plaatse vertegenwoordigd worden door Pieter Dillingh, directeur Kennispark Twente", aldus Willem Endhoven, directeur High Tech NL.

Belangrijke schakelpartij"Voor bedrijven in Twente en de Achterhoek is het van belang aangesloten te zijn op de ontwikkeling van de topsector High Tech Systemen & Materialen. In dat domein is High Tech NL een belangrijke schakelpartij. Door de opening van het steunpunt bij Kennispark in de Gallery, kan de brugfunctie met High Tech NL mooi vervuld worden."

"Onze ambitie om de afstand tussen Twente en de rest van de Nederlandse hightechindustrie kleiner te maken, wordt hiermee weer een stapje verder ingevuld. Het wordt nog laagdrempeliger voor bedrijven in Oost-Nederland om aan te sluiten bij een landelijk netwerk als High Tech NL", vertelt Diane Pluimers, senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie bij Oost NV.

OpeningOp 9 december organiseren Kennispark Twente en High Tech NL het eerste gezamenlijke event. Leden van High Tech NL (uit het hele land) en Oost-Nederlandse ondernemers komen die dag met elkaar in contact rondom een gezamenlijk programma over Smart Industry. Het steunpunt wordt dan officieel geopend, men krijgt een rondleiding passend binnen het thema Smart Industries en er wordt een interactieve sessie georganiseerd over de impact van Smart Industries, met keynote van Arnold Stokking (TNO). Uiteraard is aansluitend uitgebreid gelegenheid om te netwerken.

Voor leden van High Tech NL start de middag met een korte Algemene Ledenvergadering. Meer informatie en uitnodiging voor deze middag volgen nog, maar noteer alvast 9 december van 14 tot 19 uur bij Kennispark Twente.

Bron: www.deondernemer.nl.