Nieuws Actueel

Hoe rijk zijn de rijksten in Twente en de Achterhoek?

Van onze redactie 6 november 2015

Quote500 2

Kijkend naar de regionale Dagobert Ducks in de lijst valt op dat Dik Wessels zijn vermogen binnen een jaar met 600 miljoen euro zag stijgen. Ook opmerkelijk: er vielen alleen afvallers en geen nieuwkomers uit de regio te noteren. Dat komt deels doordat Quote de ondergrens heeft opgetrokken van 35 naar 41 miljoen. Daardoor verdwenen de Tukkers Willy Welles, Stef Norden, Hans Heupink en Arthur Hubregtse uit de lijst.

Stroom van slecht nieuwsProjectontwikkelaar Willy Welles uit Zenderen was er sowieso uitgevallen. Quote waardeerde het vermogen Welles af van 57 naar 15 miljoen. Voor Welles en zijn bedrijf Megahome lijkt er maar geen eind te komen aan de aanhoudende stroom slecht nieuws. Er is opnieuw een veiling van kavels in zes gemeenten aangekondigd, waaronder Enschede, omdat Welles de rente en aflossing op de door hem aangekochte bouwgrond niet meer betaalt.

VerwerpelijkExit Welles, dus. Terwijl er ook nog Twentenaren in de lijst staan die er graag vrijwillig uit zouden verdwijnen. Zo laat tabaksfabrikant Richard Bloemen uit Ootmarsum Quote via zijn assistent weten, het 'moreel verwerpelijk te vinden dat hij op deze lijst prijkt'. 'Omdat er alleen maar narigheid van komt.'

Verdubbelde nettowinstOok bouwer Hein Trebbe mag wel wat aardiger zijn tegen Quote. Het blad meldt dat de aannemer uit Enschede 'al tien jaar lang de hoorn erop gooit als we bellen'. Gelukkig stond Trebbe de Twentsche Courant Tubantia in de zomer wel vriendelijk te woord: zijn bedrijf verdubbelde vorig jaar de nettowinst tot 2,2 miljoen. Niet om van achterover te slaan, maar het was wel goed geweest voor een paar plekken hoger dan de 199e plaats.

NattevingerwerkDat het allemaal een beetje nattevingerwerk blijft mag blijken uit de notering van Frank Dusseldorp van de Dusseldorp Groep in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Het vermogen van de grootaandeelhouder en directeur wordt 3 miljoen lager geschat op 46 miljoen. Quote constateert dat Dusseldorp de jaarcijfers over 2014 niet deponeerde. Dat is doorgaans een veeg teken. Die van een jaar eerder liet een verlies van 2,3 miljoen zien. En de cijfers over 2014 waren ook tamelijk desastreus. De afvalinzamelaar en 'recyclelaar' is recent overgenomen door Remondis en Reinten Infra. Dat was niet uit weelde. Wellicht lezen we in de volgende Quote 500 wat dat Frank Dusseldorp heeft gebracht.

Lees ook: Dik Wessels behoudt tweede plaats in Quote 500

Foto: ANP