Nieuws Actueel

Hof van Twente maakt actieplan om lokale economie te verbeteren

Van onze redactie 28 november 2014

Onderwerpen als bedrijventerreinen, detailhandel, toerisme, kunst en cultuur, werkgelegenheid, duurzaamheid en bedrijvigheid in het buitengebied zijn daarin centrale thema’s. De nieuwe visie moet begin 2015 klaar zijn. Het wordt geen vuistdik document vol wollig taalgebruik, maar een concrete visie met een bijbehorend actieplan en budgetten.

ZenkeldamshoekEén van de speerpunten is bedrijventerrein Zenkeldamshoek. Dat is hét terrein waar bedrijven zich moeten vestigen, maar de verkoop van kavels ligt al een tijdje stil. „We moeten duidelijker laten zien welke bedrijven hier al zitten. Dat zijn bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en de agrarische sector. We hebben een sterke maakindustrie. Dat zijn drie profielen die andere bedrijven in die sector kunnen aantrekken. Bedrijven kunnen elkaar versterken. Al zullen we natuurlijk nooit een bedrijf weigeren dat zich hier wil vestigen, maar niet binnen dat profiel past”, zegt Meulenkamp.

BuitengebiedEen ander speerpunt is de bedrijvigheid in het buitengebied. „Steeds meer agrariërs stoppen. We moeten goed in beeld hebben hoe we met vrijkomende boerderijen willen omgaan. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel.”

Foto: Hollandse Hoogte