Nieuws Actueel

Hoge kosten en lage omzet leiden tot bankroet restaurant Rodenbach

ENSCHEDE – Het doek is gevallen voor het gerenommeerde Enschedese restaurant Rodenbach. Het faillissement is veroorzaakt door tegenvallende omzetten in combinatie met hoge kosten. Daardoor liepen de schulden op, onder andere aan leveranciers, zegt curator Metin Inan.

Van onze redactie 11 december 2015

Rodenbach Emiel Muijderman

Chefkok John Spruit en zijn echtgenote Wendy Spruit-Peters, de exploitante van het restaurant, hebben het faillissement zelf aangevraagd. Dat werd vorige week uitgesproken. Hotel Rodenbach, dat eveneens op de locatie aan de Parkweg staat, staat los van het faillissement. Het restaurant blijft met toestemming van de curator alle dagen gewoon open.

Duur teamVolgens Inan had Spruit een duur team van het gerenommeerde hotel De Wiemsel uit Ootmarsum aangetrokken, in de verwachting dat de clientèle daar wel achteraan zou komen. „Maar die verwachting bleef uit, heb ik begrepen.” Daarnaast brachten aanbiedingsacties, onder andere met Groupon-kortingsbonnen voor meergangenmenu’s voor de helft van de prijs, te weinig in het laatje.

Nieuwe directeurDe eigenaren van Hotel Rodenbach, de familie Schoenmaker, hebben het restaurant weer onder hun hoede genomen. Zij zijn als directieleden teruggetreden en hebben R. Kremers uit Den Bosch benoemd tot directeur van hun bedrijf. Kremers kondigt aan dat het restaurant met een nieuwe kaart komt met menu’s voor ‘nette prijzen’. „Een te hoge inschaling werkt niet. Je moet hier, gegeven de marktsituatie, geen ster willen nastreven.”

Ambitieuze plannenWendy Spruit nam in oktober vorig jaar de exploitatie van het restaurant over. Het echtpaar Spruit had ambitieuze plannen. Zo werd deze zomer tijdens een groots gala een privaat wijnlabel gelanceerd, gebotteld door een beroemd wijnhuis. Het echtpaar Spruit kon door familieomstandigheden niet om nadere toelichting worden gevraagd.

Foto: Emiel Muijderman