Nieuws Actueel

Hoger beroep Badr Hari van start

Van onze redactie 7 november 2014

De rechtbank veroordeelde Hari in februari tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. Het meeste beruchte incident is de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in de Amsterdam ArenA.

Hoger beroep Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen Hari geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Het ging in beroep tegen het veel lager uitgevallen vonnis. Hari tekende ook hoger beroep aan. Hij ontkent onder meer dat hij Everink heeft toegetakeld. Hetzelfde geldt voor medeverdachte Ferhat Y., die werd vrijgesproken. Ook tegen die vrijspraak ging het OM in beroep.

Op de regiezitting kunnen OM en advocaten onderzoekswensen kenbaar maken en zal een planning voor een inhoudelijke behandeling van de zaak worden gemaakt.

Mediaspektakel Hari, ex-vriend van Estelle Cruijff, woont tegenwoordig in Marrakesh. Hij werd daar in augustus opgepakt na een reeks verkeersovertredingen en belediging van een agent. Vorige week maakte Marokkaanse media er gewag van dat Hari in Marrakesh slaags zou zijn geraakt met een paar Britse toeristen.

Het proces bij de rechtbank in Amsterdam tegen Hari was een waar mediaspektakel. De kickbokskampioen wilde niet verklaren over de feiten. Wel bood hij in algemene bewoordingen zijn excuses aan. Behalve de celstraf legde de rechtbank hem ook de verplichting op ruim 20.000 euro schadevergoeding te betalen aan slachtoffer Everink.