Nieuws Actueel

Hogere koersen op Wall Street

Van onze redactie 14 augustus 2015

Image 5156344

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 17.468 punten. De brede S&P 500 klom 0,3 procent naar 2088 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 5036 punten.

De Amerikaanse overheid kwam met cijfers over de industriële productie. De productie is in juli met 0,6 procent gestegen, terwijl op een toename met 0,3 procent was gerekend door economen. Vooral de autoproductie zat fors in de lift. Verder werd gemeld dat de producentenprijzen in de VS vorige maand met 0,2 procent zijn toegenomen op maandbasis.

JC Penney

De Universiteit van Michigan maakte een voorlopig cijfer bekend over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Het vertrouwen ging in augustus voor de tweede maand op rij omlaag.

JC Penney gaf vrijdag een kijkje in de boeken. De warenhuisketen leed weliswaar een verlies, maar de resultaten waren wel beter dan analisten hadden gedacht. Het aandeel noteerde 5 procent hoger. Ook branchegenoot Nordstrom wist de verwachtingen te overtreffen. Daarnaast is het bedrijf positiever over de winst in het gehele jaar. Nordstrom klom 3,8 procent.

Sysco

Levensmiddelenbezorger Sysco tekende een winst op van 7 procent. De activistische belegger Nelson Peltz heeft een groot belang genomen in de onderneming.

Chipmachinefabrikant Applied Materials ging echter 3,5 procent omlaag. Het bedrijf kwam donderdag nabeurs met tegenvallende vooruitzichten.

Euro

Smartphonespelletjesproducent King Digital, bekend van Candy Crush, daalde ruim 11 procent vanwege teleurstellende cijfers en een afwaardering door JPMorgan Chase.

De euro was 1,1125 dollar waard, tegen 1,1111 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent naar 42,55 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper en kostte 48,98 dollar per vat.