Nieuws Actueel

'Hogere opening op Wall Street'

Van onze redactie 25 juni 2015

Image 5030927

Volgens bronnen is er tijdens het overleg tussen Athene en de geldschieters gewerkt aan een lijst met bezuinigings- en hervormingsmaatregelen. Het is nu aan de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep), die donderdagmiddag bij elkaar komen in Brussel, om te oordelen of een doorbraak mogelijk is.

Voorbeurs bleek dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in mei in het sterkste tempo zijn gegroeid sinds augustus 2009. Amerikaanse consumenten gaven vorige maand gemiddeld 0,9 procent meer uit dan in april, zo bleek uit een eerste schatting van het Amerikaanse ministerie van Handel. De inkomens van de consumenten stegen in mei zoals verwacht met 0,5 procent.

Barnes & Noble

Het aantal aanvragen voor een uitkering in de VS viel met 271.000 vorige week lager uit dan verwacht. Wel steeg het aantal eerste aanvragen met 3000 ten opzichte van een week eerder.

Qua bedrijfsfondsen weet onder meer boekhandelketen Barnes & Noble de aandacht op zich gericht. Het bedrijf presenteerde voorbeurs zijn cijfers over het vierde kwartaal. Sportgigant Nike opent nabeurs de boeken.

Woensdag

Ook mijnbouwer Molycorp, dat gespecialiseerd is in zeldzame aardmetalen, kan rekenen op bovengemiddelde belangstelling nu het bedrijf in de financiële problemen is geraakt.

De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 1 procent in de min op 17.966,07 punten. De brede S&P 500-index zakte 0,7 procent naar 2108,58 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde ook 0,7 procent in, bij 5122,41 punten.

EPA