Nieuws Actueel

'Hogere opening voor beurzen’

Van onze redactie 10 november 2015

Image 5424459

,,Het ziet ernaar uit dat de beurzen hoger zullen beginnen ondanks de verliezen op Wall Street. In China zwakte de inflatie weer af en dat zal waarschijnlijk leiden tot meer steunmaatregelen. Ook in Europa wordt meer steun verwacht, terwijl in de VS de rente mogelijk zal worden verhoogd. De Amerikaanse dollar zal daardoor verder stijgen ten opzichte van de euro en dat is goed voor veel AEX-bedrijven als Shell en ArcelorMittal", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Delta Lloyd liet weten dat de nieuwe premie-inkomsten in de eerste negen maanden van het jaar zijn uitgekomen op 342 miljoen euro. Op 2 december zal de verzekeraar een update geven over de kapitaalpositie.

ABN AMRO

GrandVision maakte bekend dat omzet en winst in het afgelopen kwartaal zijn gestegen. Het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en Eyewish verkocht meer brillen en lenzen en profiteerde van de opening van nieuwe winkels.

ABN AMRO kondigde aan op 20 november terug te keren op de beurs in Amsterdam. De plaatsing van 188 miljoen certificaten van aandelen levert naar verwachting tussen de 3 en 3,8 miljard euro op. Dat kan oplopen tot ruim 4,3 miljard euro als de begeleidende banken bij grote belangstelling ten volle gebruikmaken van de mogelijkheid om extra aandelen te plaatsen.

Nikkei

De aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend omlaag. Een lager dan verwacht Chinees inflatiecijfer wakkerde de bezorgdheid over de economische groei in China aan. De Nikkei in Tokio was een positieve uitzondering en sloot met een nipte winst van 0,2 procent. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min.

De aandelenbeurzen op Wall Street gingen maandag met verlies de handel uit. De Dow-Jonesindex sloot 1 procent in het rood op 17.730,48 punten. De brede S&P 500 verloor ook 1 procent en eindigde op 2078,58 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq moest eveneens 1 procent terug, tot 5095,30 punten.

Euro

De Europese beurzen verloren eerder op de dag ook terrein. De AEX-index in Amsterdam sloot na een hogere opening uiteindelijk 1 lager op 465,01 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 694,63 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten 0,9 tot 1,6 procent.

De euro noteerde dinsdagochtend op 1,0748 dollar, tegen 1,0769 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 44,13 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent in prijs en kostte 47,32 dollar per vat.