Nieuws Actueel

Hogere opening Wall Street verwacht

Van onze redactie 7 oktober 2015

Image 5313576

De olieprijzen gaan al enige dagen omhoog. Olieconcerns als ExxonMobil en Chevron staan voorbeurs op winst, net als de dienstverleners Schlumberger en Halliburton. Ook de mijnbouwsector zit in de lift met plussen voorbeurs voor mijnbouwers als Freeport-McMoRan en Newmont Mining.

Het Amerikaanse fastfoodconcern Yum! Brands, moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut, kwam dinsdag nabeurs met een winstwaarschuwing en gaat hard onderuit in de handel voor opening. Het bedrijf heeft last van zwakkere verkopen in China.

Adobe

Ook softwarebedrijf Adobe Systems noteert een koersverlies, door een verlaging van de winst- en omzetprognose voor het gehele jaar.

Landbouwconcern Monsanto maakte woensdag vooruitzichten voor het lopende gebroken boekjaar bekend die niet aan de verwachtingen van analisten voldoen. Verder werd in het afgelopen kwartaal een groter verlies geleden dan was verwacht.

Consumentenkrediet

Later op de dag komen nog cijfers over het Amerikaanse consumentenkrediet.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen, eindigde dinsdag 0,1 procent hoger op 16.790,19 punten. De bredere S&P 500 daarentegen daalde 0,4 procent tot 1979,92 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,7 procent naar 4748,36 punten.

EPA