Nieuws Actueel

'Hogere opening Wall Street verwacht'

Van onze redactie 22 december 2014

De stemming bij beleggers wordt nog steeds gesteund door de verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve geen haast heeft met het verhogen van de rente in de VS.

Veel nieuws om de handel richting te geven is overigens niet voorhanden. Voorbeurs werd door de Federal Reserve van Chicago gemeld dat de economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten in november sterker is gegroeid dan een maand eerder. Kort na opening komt nog een cijfer over de verkoop van bestaande woningen in de VS in november.

Consumentenvertrouwen Deze week komen nog gegevens naar buiten over onder meer de orders voor duurzame goederen, het consumentenvertrouwen, de economische groei, de consumentenbestedingen en de verkoop van nieuwe woningen in de VS.

Woensdag is Wall Street een halve dag geopend en op Eerste Kerstdag blijven de deuren dicht. Op Tweede Kerstdag is Wall Street wel geopend voor handel.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 0,2 procent hoger op 17.804,80 punten. De S&P won 0,5 procent tot 2070,66 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,4 procent naar 4765,38 punten.