Nieuws Actueel

'Holleeder sprak over doden Peter R. de Vries' (video)

Van onze redactie 25 maart 2015

Image 4824051

Ook wordt hij beschuldigd van deelname een criminele organisatie. Holleeder zou daarin onder meer met Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de geliquideerde Ali Akgün tot doel moord of het uitlokken van moord hebben gehad. Bij de moorden op Houtman en Van der Bijl zouden de slachtoffers op een lijst van de organisatie hebben gestaan, die moesten worden geliquideerd. Voor het uitschakelen van mensen werden flinke geldbedragen in het vooruitzicht gesteld, stelt het Openbaar Ministerie.

De rechtbank in Amsterdam buigt zich onder meer over het verlengen van Holleeder's voorarrest. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Zussen Holleeder

De aanklagers gaven woensdag aan dat er nieuwe belastende verklaringen tegen Holleeder in de zaak zijn gebracht. Het gaat om de getuigenissen van zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex, Sandra. Sandra is de vrouw geweest van de geliquideerde Sam Klepper.

Volgens het OM zijn er nu verschillende verklaringen die ook bij elkaar aansluiten. Daaruit ontstaat het beeld dat Holleeder een prominente rol in de organisatie zou hebben, samen met Dino Soerel. Er zijn tegen Holleeder ook verklaringen van onder meer de spijtoptanten Peter la S., Fred Ros en Hadir K. en bedreigde anonieme getuige Q5 over de rollen van Holleeder en Soerel.