Nieuws Actueel

Hommeles in kringloopwinkel Hebben & Houden

Hélène Schenk 10 december 2015

Hebben houden kringloopwinkel tilburg

Bij de Tilburgse kringloopwinkel liep een intern conflict deze week zo hoog op dat de politie eraan te pas moest komen, meldt het Brabants Dagblad.

Heibel in kringloopwinkel Hebben & Houden, met als inzet de vraag: wie is de baas? Is dat wellicht John Semerel, die Hebben & Houden oprichtte? Of toch Armand Samuel, voormalig advocaat en in ieder geval op papier voorzitter van stichting Hebben & Houden. Semerel kan volgens Samuel officieel geen bestuursfunctie bekleden, omdat hij in de schuldsanering zit. Op papier en desgevraagd is Semerel 'medewerker.'

Hebben & Houden heeft vestigingen in Breda (Oranjeboomstraat) en Tilburg (Boomstraat). De derde vestiging, in Oosterhout, werd eerder dit jaar overgenomen door Rob Scholte, voormalig bestuurslid, die uit de stichting stapte en onder een andere naam door is gegaan.

'Containers vol'Afgelopen dinsdag was er ruzie bij de vestiging in Tilburg. De politie moest eraan te pas komen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Die overigens om privacyredenen níét kan bevestigen dat Samuel, die Scholte aan zijn kant heeft, aangifte van verduistering, fraude en bedreiging heeft gedaan tegen Semerel.

Volgens Samuel heeft Semerel dinsdag zonder zijn toestemming goederen ('containers vol') weggehaald uit de kringloopwinkel en ook heeft hij aangifte gedaan van onder meer verduistering van auto's en tankpassen van de kringloopwinkel.

Semerels advocaat, mr. Sacha Namjesky, zegt dat zijn cliënt de aantijgingen ontkent. Samuel beweert ook dat Semerel onbevoegd allerlei activiteiten verricht waardoor de kringloopwinkel in financiële zin schade lijdt. Ook dat wordt door Namjesky ontkend.

BuitenspelSamuel zegt dat Semerel hem buitenspel heeft gezet doordat Semerel hem als voorzitter uit heeft laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. De Kamer heeft het bezwaar van Samuel daartegen op 4 december gegrond verklaard. Namjesky: "Dat Samuel zich door die uitspraak gesterkt voelt, begrijp ik op zich nog wel, maar de rechter zal uiteindelijk moeten bepalen of hij gelijk krijgt." Volgens Namjesky hangt er een kort geding in de lucht.

De winkels zijn overigens gewoon open.