Nieuws Actueel

Hond overlijdt na aanrijding op Dogshow Goes

Van onze redactie 5 april 2015

Image 4842292

Eigenaresse Kim van Gompel-Hoeks uit Bladel is verdrietig, maar ook boos en verbijsterd. Van Gompel was zaterdag met James, een Irish Softcoated Wheaten Terrier, als deelnemer aanwezig op de Dogshow Goes in de Zeelandhallen. "Vlak voordat ik de ring werd ingeroepen, reed een vrouw met een rolstoel over de staart van James. Ik riep nog 'kijk uit, daar zit een hond', maar ze reed gewoon door."

Interne bloeding Waarschijnlijk kregen de zenuwen in de staart een klap waardoor de nieren en de blaas in een spasme raakten met een interne bloeding als gevolg. Deze bloeding kon niet worden gestopt en bleek fataal voor de hond. Het baasje van James heeft geen idee wie de vrouw is die over de staart van haar hond reed. "Ik denk dat ze niet eens door had dat ze over zijn staart reed."

Drukte Op Facebook, waar het bericht over de gebeurtenis honderden keren is gedeeld, zijn reacties te lezen dat het erg 'druk' en 'vol' was op de hondenshow. De organisatie van Dogshow Goes heeft contact opgenomen met Van Gompel en haar aangeboden te helpen. "Ik ben verder nog in gesprek met ze", zegt ze.

"Ik krijg James er niet mee terug, maar als hij nu op een of andere manier nog kan bijdragen aan het veranderen van de mentaliteit en omstandigheden op een show dan is het in ieder geval niet compleet zinloos geweest. Hieruit blijkt maar weer dat er echt verandering moet komen."