Nieuws Actueel

Hondenbezitters bezorgd over gebakken sponzen

Van onze redactie 3 maart 2015

Image 4781952

Hondenhaters bakken stukjes spons in de frituurpan. Daardoor komt er een lekker luchtje en smaakje aan wat honden verleidt om het baksel naar binnen te werken. Door de sappen in de maag van de hond zwelt de spons op en krijgt het dier ernstige buikpijn. Alleen een operatie kan de hond dan nog redden. In het ergste geval kan het dier overlijden als de spons al is doorgedrongen tot de dunne darm.

Dierenarts Amber Schutten uit Hengelo vond dinsdag stukjes spons tijdens de wandeling met haar yorkshireterriër. Schutten merkte vanuit haar ooghoeken op dat er iets op de grond lag dat er niet hoorde. Ze pakte de spons op en ging er later op de morgen mee naar haar dierenarts.

Schutten heeft haar buurtgenoten met huisdieren voor de levensbedreigende sponsjes gewaarschuwd. ,,Ze schrokken er van. Wie doet nou zoiets? Het is belachelijk. Als je zo’n hekel hebt aan honden, ga dan in een hutje op de hei zitten. Gelukkig is mijn hondje niet zo’n schrokop, maar er zijn ook honden die werken alles naar binnen. Ik hoop dat iedereen nu goed gewaarschuwd is.’’

Winkelcentrum Naast Hengelo zijn de sponzen inmiddels ook in Almere, Den Haag en Huizen ontdekt, zo melden verschillende regionale omroepen. In Almere kwamen er meldingen uit 3 wijken. In Hengelo werden de stukjes spons tot 2 keer toe bij een winkelcentrum ontdekt.