Nieuws Actueel

Hoofdkantoor Witzand Bouwmaterialen in Almelo krijgt nieuw pand

Van onze redactie 17 augustus 2015

Witzand

Maar daar komt verandering in. En hoe. Licht en een goede logistiek zijn de toverwoorden bij het nieuwe pand. De magazijnen aan de achterzijde van het perceel blijven intact, maar verder gaat alles tegen de vlakte. Een modern afhaalcentrum voor bouwmaterialen met daarboven een kantoor wordt het nieuwe hart van het bedrijf. Dit deel verrijst op de hoek van de Burgemeester Schneiderssingel en de Haven Noordzijde. Samen met architect Building Design uit Zenderen is er lang nagedacht over een logistiek goede indeling. In de nieuwbouw komt een drive through voor bouwmaterialen. De aannemer of zzp'er rijdt er met z'n busje in, de spullen worden opgeladen en klaar is kees. "Het komt straks allemaal veel compacter en logischer bij elkaar", zegt Witzand. Morsink: "We hebben straks een eyecatcher op een A-locatie." Naast het afhaalcentrum komt een open hal waar vrachtwagens worden geladen en gelost. Van daaruit kijk je straks via grote ramen naar binnen in de houtbewerkingsafdeling.

Als hij z'n bedrijf omschrijft, gebruikt Hans Morsink een metafoor. Het bedrijf is 120 jaar geleden begonnen als houthandel en in de loop van de jaren uitgegroeid naar de huidige bouwmaterialenhandel. "Van een bakker zijn we een supermarkt geworden. Maar binnen die supermarkt zijn we eigenlijk ook de warme bakker. Dat maakt je onderscheidend."

Foto: Het is de bedoeling dat het nieuwe pand van Witzand er zo uit komt te zien. Met de nieuwe drive through waar bouwmateriaal kan worden opgehaald. Daarboven komen de kantoren van het bedrijf.