Nieuws Actueel

Hoofdrol voor Captain Toad in nieuwe Nintendo game

Van onze redactie 15 januari 2015

Denk aan Luigi in Luigi's Mansion, Prinses Peach met Super Princess Peach en Donkey Kong die hoge ogen gooit met Jungle Freeze. Toad moest het voornamelijk doen met een bijrol in Super Mario 3D World. Maar niet langer getreurd paddenstoelenvriend, je bijrol is gepromoveerd tot hoofdrol met Captain Toad Treasure Tracker!

Toad doet het, in tegenstelling tot de meeste Nintendo-helden, rustig aan. Hij maakt geen hoge sprongen, gooit niet met bananen of andere projectielen en wordt niet lastiggevallen door opperschildpad Bowser. Nee, Toad gaat in alle rust op zoek naar sterren. Niet in de lucht of op de rode loper, maar in tientallen kleine werelden.

Puzzelen Natuurlijk krijg je zo'n kostbare ster niet zomaar in je schoot geworpen. Om de sterren te bereiken moet je behoorlijk puzzelen. De levels zitten vol geheime doorgangen, schakelaars en vijanden. Door de levels goed te inspecteren vind je steeds weer nieuwe manieren om Toad dichter bij de ster te krijgen. Hierbij maak je onder andere gebruik van de touchscreen van de Wii U-controller. Bestuur de camera door de controller te bewegen, tik op het scherm om obstakels te verschuiven of blaas in de microfoon om platformen in beweging te brengen.

Naast de sterren zijn er verschillende diamanten verstopt. Deze heb je nodig om nieuwe levels vrij te spelen. Het is dus zaak alles goed te onderzoeken. Een leuke uitdaging. Soms lijkt een diamant onbereikbaar. Kijk je iets verder, dan vind je altijd wel weer een truc om de diamant alsnog in je zak te doen belanden. Erg bevredigend als je die 'niet te bereiken' diamant toch mooi mee naar huis neemt.

Uitdaging Alle diamanten verzamelen, is nog best een uitdaging. En dat is nou net het mooie aan Captain Toad. De game is op het oog behoorlijk makkelijk; in principe krijg je de sterren altijd wel te pakken. Ideaal dus voor jonge spelers. Maar alle diamanten en geheimen vinden, is een heel ander verhaal. De game is daardoor ook geschikt voor fanatieke gamers die meer uitdaging zoeken. Knap hoe Nintendo de game zo interessant weet te houden voor verschillende groepen spelers.

Tussen de 'schatzoeklevels' door krijg je leuke uitdagingen als afwisseling. Je strijd tegen grote eindbazen, scheurt met een mijnwagentje van bergen af en verdient extra levens in spectaculaire bonuslevels. Toad blijkt zich prima alleen te redden in een game. De puzzels zitten stuk voor stuk goed in elkaar en weten je constant weer uit te dagen. Met Captain Toad Treasure Tracker heeft Toad een prachtig solodebuut te pakken. Welk Nintendo-personage volgt?

Captain Toad: Treasure Tracker. Platform: Wii U. Prijs: 39,99.