Nieuws Actueel

Hoofdsponsor XXImo weigert FC Twente te betalen: 'de club houdt zich niet aan de afspraken'

Van onze redactie 14 april 2015

Grolsch veste carlo ter ellen
"De lol is er wel af"

Verstoorde verhoudingDe verhouding tussen club en hoofdsponsor is nu dermate verstoord dat XXImo ook niet meer met gasten naar de twee thuiswedstrijden komt die FC Twente dit seizoen nog speelt in De Grolsch Veste. „De lol is er wel af”, zegt directeur Patrick Bunnik van de leverancier van mobiliteitskaarten uit Den Bosch.

XXImoXXImo maakte vorige week donderdag bekend te stoppen bij FC Twente en ook niet door te gaan als subsponsor. Dat gebeurde juist op de dag dat de commissarissen lieten weten zich ‘zwaar besodemieterd’ te voelen door de door hen afgezette voorzitter Joop Munsterman.

Verontwaardigde reactiesHet bericht kwam XXImo op een lawine aan verontwaardigde reacties te staan, want de hoofdsponsor leek de ellende in Enschede aan te grijpen om even goedkoop te scoren over de rug van FC Twente en om onder betaling uit te komen. XXImo had de club in december immers al laten weten niet door te willen als hoofdsponsor en is tot op heden zelf financieel ook geen groot succes. Het jonge bedrijf is verliesgevend en de aandeelhouders hebben geld moeten bijstorten. Volgens directeur Bunnik van XXImo speelt dat echter geen enkele rol.

Lees ook: XXImo trekt stekker uit sponsorovereenkomst met FC Twente

Foto: Carlo ter Ellen