Nieuws Actueel

Hoop op Griekse deal stuwt beurzen

Van onze redactie 11 juni 2015

Image 4992585

,,Het optimisme over een mogelijk Grieks akkoord ijlt nog een beetje na. De koersen zullen echter niet veel verder oplopen, aangezien beleggers eerst willen kijken of er nu daadwerkelijk een oplossing wordt gevonden voor de Griekse schuldenproblematiek", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtend 0,7 procent hoger op 484,83 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 731,17 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.

Athene

In Athene won de hoofdindex ruim 6 procent. De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande en de Griekse premier Alexis Tsipras hebben besloten dat de onderhandelingen tussen Griekenland en de schuldeisers moeten worden geïntensiveerd. De drie politieke leiders spraken elkaar woensdagavond. Even na middernacht gingen ze uit elkaar, maar de gesprekken worden later voortgezet.

Grootste daler in de AEX was verzekeraar Aegon met een verlies van 1 procent. Concurrent Delta Lloyd was koploper met een winst van 1,9 procent. In de MidKap stond navigatiebedrijf TomTom onderaan met een min van 4 procent, na een adviesverlaging door Rabobank. Technisch dienstverlener Imtech voerde de stijgers aan met een plus van ruim 2 procent.

Euro

Postbedrijf Royal Mail verloor in Londen bijna 4 procent. De Britse overheid halveert haar belang in het voormalige staatsbedrijf tot 15 procent. Royal Bank of Scotland (RBS) won 1,7 procent, nadat de Britse minister van Financiën George Osborne aankondigde te beginnen met de verkoop van het staatsbelang in de bank.

De euro was 1,1252 dollar waard, tegen 1,1303 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent in prijs tot 61,07 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 65,48 dollar per vat.

EPA