Nieuws Actueel

Hopeloos verliefde man bestraft voor stalking Kampense

Van onze redactie 14 december 2014

M.S. (27) uit Zwolle leek blind en doof voor het feit dat de vrouw uit Kampen waarop hij hopeloos verliefd was, niets van hem wilde weten. Vrijdag werd hij bij verstek veroordeeld voor stalking.

S. had de vrouw leren kennen via haar broer en was op slag verliefd geworden. "Hij deed haar eindeloos huwelijksaanzoeken", vertelde de politierechter in Zwolle vrijdag. S. bleef de vrouw zo stelselmatig lastig vallen met bezoekjes, telefoontjes, huwelijksaanzoeken en bossen bloemen, dat ze in mei 2013 aangifte deed van stalking. Haar waarschuwing dat hij moest stoppen contact te zoeken, deerde hem niet en de vrouw werd inmiddels steeds banger vanwege zijn opdringerige gedrag.

Niet aanwezig S. kwam vrijdag niet op de zitting opdagen. De politierechter veroordeelde hem niettemin vanwege stalking tot een gevangenisstraf van 4 weken, waarvan de helft voorwaardelijk. "Hij was uit op haar hand, maar is daarin doorgeschoten." S. moet het slachtoffer daarom 250 euro aan smartengeld betalen. De officier van justitie had een gevangenisstraf geëist van twee maanden, waarvan een maand voorwaardelijk. Een werkstraf of boete werd niet opgelegd, omdat dit als lastig uitvoerbaar wordt gezien. De 'stalker' is namelijk asielzoeker.