Nieuws Actueel

Horeca in Hoorn is niet rouwig om vertrek burgemeester naar Enschede

Van onze redactie 12 augustus 2015

Onnovanveldhuizen

„Hij heeft de branche gedwarsboomd en er heerste een regime van Onnobare Orde. Een door koudwatervrees van een schriftgeleerde gestuurd beleid van Magnietisme”, stelt Ruud van Vliet namens de horeca in Hoorn.

AvondklokHij refereert aan de ‘verkleuterende Avondklok’: op vrijdag en zaterdag mochten volwassen mensen horecagelegenheden na 24.00 uur niet meer betreden. „Ook terrassen moesten voor dat tijdstip zijn ontruimd. Omdat jongeren zo minder alcohol tot zich zouden nemen. Een filosofie van Onnoïsme”, aldus Van Vliet. De jeugd had daar schijt aan, laat hij er op volgen. „Een deel zocht zijn heil elders, maar de overgrote horde zorgde er voor voor het slot op de toegangsdeur binnen te zijn en bracht tot diep in de nacht een kolk in de kelen teweeg.”

De maatregel is de gemeenteraad volgens Van Vliet door de strot geduwd. Van Van Veldhuizen mochten er tijdens WK-wedstrijden ook geen grote buitenschermen in de stad staan. En op de traditionele Lappendag in Hoorn voelde de burgemeester niets voor tijdelijke afschaffing van de drooglegging tussen 16.00 en 20.00 uur. „Nog even, en onnodig luid kuchen in het openbaar behoort tot de verwijtbare delicten”, merkt Van Vliet gekscherend op.

'Best een goed bestuurder''Proost! Enschede, maak jullie borst maar nat! Nu kan het nog', roepen de horecacollega’s in Hoorn. Ze wensen Van Veldhuizen het allerbeste in Tukkerland. En oh ja, hij is volgens hen ‘best een goed bestuurder, die goed kan fietsen en vier jaar geleden nog een winkeldief in de kladden pakte’.

Foto: Onno van Veldhuizen, nieuwe burgemeester van Enschede (Carlo ter Ellen)