Nieuws Actueel

Horeca: Subsidie Tivoli is oneerlijke concurrentie

Diane Hoekstra 19 november 2015

Tivolivredenburgstrophorecaondernemers1065

De afdeling Utrecht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die horecaondernemers uit de stad vertegenwoordigt, uit in het AD Utrechts Nieuwsblad kritiek op de miljoenensubsidies voor TivoliVredenburg. De ondernemers zeggen te lijden onder de commerciële activiteiten die het muziekpaleis steeds vaker organiseert.

Volgens Joris Prinssen van de KHN is er sprake van oneerlijke concurrentie. "Het idee was dat TivoliVredenburg een culturele en muzikale invulling moest krijgen, waar de omringende horeca ook van kan profiteren, omdat er veel mensen voor naar Utrecht komen. Maar ze boren nu dezelfde markt aan waar de andere ondernemers met hun eigen risico en rekening in zitten."

Vooral feesten en dansavonden die het muziekpaleis organiseert zouden een strop betekenen voor grotere uitgaansgelegenheden zoals de Winkel van Sinkel en Stairway to Heaven. "Het zou zonde zijn als de middelgrote ondernemers kapotgaan door oneerlijke concurrentie."

Tivolidirecteur Frans Vreeke begrijpt niet dat er van ‘de horeca’ wordt gesproken. Vreeke: "Ik hoor regelmatig hoe blij de horeca en ook de hotels zijn met ons. De dansavonden die we doen, deed Tivoli vroeger ook al. Verder concurreren we niet met onze prijzen. We worden vaak als (relatief ) duur bestempeld."